Продовжується навчання посиленню спроможності самоврядування у прифронтових населених пунктах Луганської області

А ми продовжуємо працювати з місцевими громадами Луганської області. 

До нас завітали представники влади та громадських організацій 12 місцевих громад з трьох прифронтових районів Луганської області. 

Навчання тривало в період 20-24 липня, для двох гуп з дотриманням усі карантинних норм.

Це вже другий візит груп проєкту до Сєвєродонецьку. Всі разом продовжують участь в навчанні, для того щоб посилити потенціал місцевого самоврядування. 

Ці дні були дуже інформативно насичені. Кожна з груп дізналася про те, як відбувається активізація місцевих громад в місті Велюнь (Польща). Дивились як співпрацює місцева влада та громадяни в Польщі. Про це все розповідав експерт з Гельсінського фонду з прав людини Zenon Kolodiy  

Також вивчали кібербезпеку в сфері державного управління на прикладі Чехії. Про яку нам розповіли Барбора Неколова, Ян Дієнстб’є експерти з Чеського інституту менеджерів інформаційної безпеки, яким допомагав партнер проєкту Петр Пойман від організації Team four Ukraine.

Як завжди пройшла палка дискусія та цікавий діалог на тему “Вплив нового виборчого законодавства на розвиток місцевих громад”. Учасники стурбовані новим законодавством, та залюбки спілкувались з тренером Олександром Солонтаєм – експертом Інституту Політичної Освіти. 

Всі отримали домашнє завдання та з новими силами робити зміни в своїх громадах, відправились до дому. Щоб зустрітись в Сєвєродонецьку, через місяц, вже на третьому тренінгу навчально-практичного курсу: ГУРТОМ – «Посилення спроможності самоврядування у прифронтових населених пунктах Луганської області». 

Нагадаємо, що проєкт передбачає серію тренінгів та дистанційні навчальні сесії для керівництва і працівників місцевих органів влади, а також представників громадянського суспільства з 12 прифронтових населених пунктів Луганської області. Під час курсу учасники отримають знання про структуру, повноваження та обов’язки місцевого самоврядування і державних органів, верховенство права та належне управління, компетенції ефективного спілкування між державними чиновниками та місцевим громадянським суспільством. Крім того, у рамках проєкту посадовці органів місцевого самоврядування у співпраці з представниками громадянського суспільства та активістами працюватимуть над розробкою стратегій сталого розвитку східних регіонів України під керівництвом та наглядом експертів проєкту.

Тренінги проводяться в рамках проєкту “Посилення спроможності самоврядування у прифронтових населених пунктах Луганської області”, який  реалізується БФ Восток SOS при підтримці Міжнародного Вишеградського Фонду та Міністерства закордонних справ Республіки Корея.

Новини