Презентація доповіді «Живемо як в резервації»

1У понеділок 26 березня о 12.00 запрошуємо вас в креативний простір «Часопис» на презентацію доповіді «Живемо як в резервації» про результати поїздки Міжнародної моніторингової місії на сході України. Зустріч розрахована на журналістів, аналітиків та активістів, які цікавляться тематикою збройного конфлікту та ситуацією на Донбасі.

У період з 17 по 23 грудня 2017 року в районах Донецької і Луганської областей, прилеглих до лінії зiткнення, працювала міжнародна моніторингова група, учасниками якої були представники правозахисних організацій з п’яти європейських країн. У центрі уваги групи було документування військових злочинів, фіксація фактів порушення прав людини і вивчення гуманітарної ситуації в регіоні.

Польова частина місії припала на період найбільш серйозного загострення бойових дій вздовж лінії зiткнення. В ході місії по гарячих слідах були задокументовані наслідки обстрілу житлових будинків i об’єктів цивільної інфраструктури в Новолуганську та інші військові злочини.

На презентації буде представлена ​​доповідь, яка була підготовлена за результатами поїздки. Найближчим часом презентація англійської версії доповіді також пройде і в ряді європейських столиць.

Учасники заходу:

  • В’ячеслав Лiхачов — координатор відділу Документування порушень прав людини на Донбасі БФ «Восток-SOS»
  • Олександра Дворецька — виконавча директорка БФ «Восток-SOS»
  • Костянтин Реуцький — член ради координаторів БФ «Восток-SOS»
  • Ярополк Бриних — правозазисник, учасник місіі

Для участі в заході зареєструйтеся за посиланням http://bit.ly/2FTnnZO або подзвонiть за телефонами: +38 095 629-12-77 (Марія), +38 050 611-77-31 (Алевтина)

26 березня 2018 року, Навчальный центр Сhasopys Eduspace, вул. Велика Васильківська, 30, 3 поверх, 12:00–13:30 (метро «Площа Льва Толстого»)

Новини